Agenda 

 

Zaterdag 24 november 2018, workshop psychosociale aspecten van een chronische of levensbedreigende ziekte

In deze workshop die is bedoeld als bijscholing voor leden van de beroepsvereniging LVPW staat de relatie tussen ziek zijn en verliesverwerking centraal.
Vanuit een integrale benadering komt zowel het gezichtspunt van de zieke als dat van de naaste aan bod. Deze integrale benadering wordt vervolgens concreet gemaakt door het delen van ieders praktijkervaring als therapeut/begeleider. Het gaat dan over onderwerpen zoals: hoe help je de cliënt en diens systeem bij acceptatie, zingeving weerstand, angst, verlangen, afscheid nemen en rouw.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de LVPW. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.

 

Woensdag 9 januari 2019, Inspiratiebijeenkomst "Groeien door verlies"

Groeien staat meestal gelijk aan vooruitgang, verlies associëren we met achteruitgang. Hoe kun je dan vooruit gaan door achteruitgang? In deze inspiratiebijeenkomst staat die paradox centraal. We laten zien hoe je tot persoonlijke groei kunt komen door het verwerken van een verlies.

Deze inspiratiebijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met De Sprong, Centrum voor persoonlijke ontwikkeling.

Locatie: De Sprong, centrum voor persoonlijke ontwikkeling, Tournooiveld 10, 5663 EA Geldrop
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur
Prijs: 10 euro
Aanmelden is mogelijk door het invullen van het inschrijfformulier.

 

Zondag 27 januari 2019, start nieuwe groep rouwtraining

Rouwtraining geeft je kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies.

Tijd: 10.00 uur tot 11.00 uur
De data van deze rouwtraining zijn: 27 januari 2019, 10 februari 2019, 10 maart 2019, 31 maart 2019, 14 april 2019 
Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Woensdag 20 maart 2019, Workshop "Kracht van symbolen"

Verlies... we krijgen er allemaal op bepaalde momenten in ons leven mee te maken. 
Of het nu gaat om verlies van een dierbare, verlies van een baan, een relatie... We zoeken een weg om ons verlies te verwerken. Op die weg zijn symbolen krachtige instrumenten die helpen het verlies draaglijker te maken.

In deze workshop leer je over de werking van symbolen en ga je als deelnemer op zoek naar symbolen die bij jou passen. Aan de hand van uitleg, visualisatie en teken-oefeningen ervaar je de kracht van jouw persoonlijke symbool. Die kracht kun je gebruiken in moeilijke tijden.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met De Sprong, Centrum voor persoonlijke ontwikkeling.

Locatie: De Sprong, centrum voor persoonlijke ontwikkeling, Tournooiveld 10, 5663 EA Geldrop
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur
Prijs: 17,50 euro
Aanmelden is mogelijk door het invullen van het inschrijfformulier.