Agenda 

  

 

Donderdag 19 november 2020, Webinar Nazorg

Webinar voor uitvaartverzorgers, ritueel begeleiders en woorddienstbegeleiders om als professional in de uitvaartbranche beter te kunnen signaleren wanneer extra hulp bij rouw geboden is. Deze themabijeenkomst wordt georganiseerd door Good-bye en verzorgd door Ed van der vight.  Kijk op de website van Good-bye voor meer informatie.

 

Zondag 29 november 2020, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 29 november 2020, 13 december 2020, 10 januari 2021, 24 januari 2021 en 7 februari 2021. 

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Woensdag 2 december 2020, Samen een herinneringshart maken voor Wereldlichtjesdag

Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. In de hele wereld staan mensen dan stil bij alle kinderen die zijn overleden, ongeacht hun leeftijd. Samen zijn we op die manier een lichtpunt en steun voor elkaar in deze donkere dagen.

De organisatie van Wereldlichtjesdag nodigt mensen uit om een herinneringshart te maken. Good-bye wil dit initiatief graag ondersteunen en biedt de mogelijkheid om dit op woensdag 2 december gezamenlijk te doen.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Ed van der Vight.  Kijk op de website van Good-bye voor meer informatie.

  

Zondag 13 december 2020, Wereldlichtjesdag

Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. In de hele wereld staan mensen dan stil bij alle kinderen die zijn overleden, ongeacht hun leeftijd. Samen zijn we op die manier een lichtpunt en steun voor elkaar in deze donkere dagen.

Vanwege de huidige Corona maatregelen zal Wereldlichtjesdag dit jaar een wat andere invulling krijgen. Dit jaar kan Wereldlichtjesdag worden gevolgd door middel van een live stream via de link: http://www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag

Tijdens de livestream op zondag 13 december zal als vanouds, om 19.00 uur de kaars worden ontstoken.
Ook worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en is er een muzikale omlijsting.

  

Zaterdag 6 maart 2021, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 6 maart 2021, 20 maart 2021, 10 april 2021, 24 april 2021 en 15 mei 2021.