Afdrukken

Agenda 

  

 

Donderdag 9 september 2021, Nazorgbijeenkomst omgaan met rouw en verlies

In deze bijeenkomst wordt ingegaan op vragen zoals: "Wat maakt dat je je zo moe voelt, terwijl het moeite kost om überhaupt in actie te komen? Wat kun je doen om jezelf te helpen in de moeilijke periode van rouw? Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden kijken we naar verschillende manieren waarop je kunt rouwen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met hospice de Populier. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op voor meer informatie.

 

Zondag 3 oktober 2021, start nieuwe groep rouwtraining 

Rouwtraining geeft je in 5 online bijeenkomsten van 1 uur kennis van de algemeen gangbare lijnen van een rouwproces en inzicht in je eigen manier van rouwen. Je krijgt concrete handvaten aangereikt die bij jou passen, waarmee jij weer het stuur van je eigen leven in de hand kunt nemen. Daarnaast leer je van de anderen in de groep. Daardoor ben je uiteindelijk beter in staat om verder te leven met je verlies. 

De data van deze rouwtraining zijn 3 oktober 2021, 17 oktober 2021, 7 november 2021, 28 november 2021 en 19 december 2021. 

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 6 november 2021, start 5-daagse opleiding rouw- en verliesbegeleiding

Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
De opleiding is volgt de rode draad van de integrale verliesverwerking. Integrale verliesverwerking is een methode die zowel de cliënt als begeleider inzicht en concrete handvatten geeft bij rouw en verliesverwerking. Het model combineert inzichten uit de gangbare visies op rouw- en verliesverwerking met de dynamiek van de mens. De student(e) leert via dit model te kijken naar het rouwproces en de persoonlijke voorkeuren van een cliënt en is na afloop van de opleiding in staat het model in de praktijk toe te passen.

Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen SPSO en verzorgd door de rouwcoach.  
Kijk op de website van de SPSO voor meer informatie.

De data van deze opleiding zijn 6 november 2021, 20 november 2021, 11 december 2021, 8 januari 2022 en 22 januari 2022. 

 

Woensdag 10 november 2021, workshop kracht van symbolen

In het kader van de Dag van de Mantelzorg verzorgt de rouwcoach deze workshop voor de mantelzorgers uit Nuenen.

In deze workshop ontdekken mantelzorgers uit Nuenen de kracht van hun persoonlijke symbool aan de hand van uitleg, visualisatie en een geleide teken-oefening
De organisatie van de Dag van de Mantelzorg is in handen van LEV Nuenen.  Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.