de Rouwcoach

Omgaan met verlies is een belangrijk thema in mijn eigen leven geworden. Toen mijn vrouw en zoontje onafhankelijk van elkaar, maar wel gelijktijdig werden geconfronteerd met de ziekte kanker stond ineens mijn leven op z’n kop. Daardoor werd ik letterlijk en figuurlijk geconfronteerd met de grenzen van het bestaan. Al wat mij zekerheid en zelfvertrouwen gaf was ineens onzeker geworden. Door hun overlijden is veel wat voorheen belangrijk was weggespoeld.

Desondanks hebben deze ervaringen mij sterker gemaakt en me dichter bij mezelf gebracht. 

Als rouwcoach combineer  ik deze ervaringen met mijn kennis van psychosociale hulpverlening. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen in de studierichting psychologie met als specialisatie verliesverwerking.
Deze combinatie  van kennis en ervaring komen samen in het door mij ontwikkelde model voor integrale verliesverwerking.  In mijn praktijk blijkt steeds weer dat toepassing van dit model inzicht geeft in ieders persoonlijke manier van rouwen. Bovendien ervaren mijn cliënten de begeleiding met behulp van dit model als steunend en helpend. 

Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer om dit werk te doen.  

Ed van der Vight, rouwcoach

Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik doe, luister dan ook naar de podcast Lichtpuntjes bij verdriet.
Wil je weten wat cliënten zeggen over mij, lees dan de reviews.
Een afspraak maken kan via de online agenda


      

Vergoeding en voorwaarden

In veel gevallen wordt mijn begeleiding vergoed door de zorgverzekering of werkgever. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden voor vergoeding. Op alle diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.  

 

Kwaliteit


Ik ben als rouw- en verliesbegeleider aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV) en voldoe ik aan de eisen voor opname in hun verwijsbestand.
Het LSV is hét kenniscentrum over rouw en verlies in Nederland en wil de aandacht voor rouw in de privésfeer en in de samenleving bevorderen. Zij doet dit in de vorm van voorlichting, publicaties, trainingen en opleidingen.

 

 


Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW) De LVPW is een onafhankelijke beroepsvereniging van en voor psychosociaal hulpverleners. De LVPW stelt hoge eisen aan de beroepsuitoefening en professionaliteit van haar leden. Dit is een waarborg voor kwaliteit en deskundigheid.

 

 

Ik ben aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.
De stichting RBCZ verzorgt als overkoepelende organisatie onafhankelijke certificering en kwaliteitsregistratie van beroepsbeoefenaren in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg.

 


Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG).
Dit is de gespecialiseerde onafhankelijke geschilleninstantie voor therapeuten in de de complementaire gezondheidszorg.

 

 

Ik ben aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en onderschrijf daarmee de kwaliteitscode voor docenten in het kort beroepsonderwijs.