Lezingen en workshops 

De rouwcoach verzorgt regelmatig onderstaande lezingen en workshops. Kijk in de agenda voor het actuele aanbod.

 

Lezing omgaan met rouw en verlies

Naast verdriet ervaren veel mensen die rouwen ook andere emoties zoals verwarring, onrust of misschien wel een schuldgevoel om wat je nog had willen doen of had willen zeggen. Als je daarbij slaap-, concentratieproblemen en de fysieke en emotionele pijn van het verlies optelt, is het niet vreemd dat je vaak hoort: “het voelt alsof een deel van mezelf is gestorven.” De omgeving zegt al gauw: “je moet verder, het leven gaat door”. Verstandelijk weet je wel dat het klopt, maar zo gemakkelijk gaat dat niet …. doorgaan met leven.

Hoewel iedereen op zijn eigen manier rouwt, zijn er ook veel overeenkomsten in de manier waarop mensen een verlies verwerken. Aan de hand van uitleg en heel veel voorbeelden komen in de lezing verschillende manieren waarop je kunt rouwen aan bod.

 

Workshop kracht van symbolen

Verlies... we krijgen er allemaal op bepaalde momenten in ons leven mee te maken.
Of het nu gaat om verlies van een dierbare, verlies van een baan, een relatie... We zoeken een weg om ons verlies te verwerken. Op die weg zijn symbolen krachtige instrumenten die helpen het verlies draaglijker te maken.

In deze workshop leer je over de werking van symbolen en ga je als deelnemer op zoek naar symbolen die bij jou passen. Aan de hand van uitleg, visualisatie en teken-oefeningen ervaar je de kracht van jouw persoonlijke symbool. Die kracht kun je gebruiken in moeilijke tijden.

 

Workshop rouw en verlies

In deze workshop maak je aan de hand van uitleg en oefeningen kennis met verschillende, soms tegengestelde manieren van omgaan met verlies. Tijdens de workshop verken je op een laagdrempelige manier hoe jij om gaat met het verlies in jouw leven. De workshop geeft je via de methode van integrale verliesverwerking inzicht in jezelf. Na afloop weet je wat jouw manier van rouwen is en zie je nieuwe wegen die jou verder kunnen helpen bij het verwerken van jouw verdriet. Lees meer....
 

Workshop symbolisch tekenen

Deze workshop laat je ervaren welke invloed jouw onbewuste overtuigingen en patronen hebben op jouw rouwproces. Door middel van een symbolische tekening word je je meer bewust wat je allemaal op de automatische piloot doet. Daardoor krijg je op een eenvoudige manier meer inzicht in jouw manier van rouwen en open je de weg naar mogelijk andere keuzes.

Workshop integrale rouw- en verliesbegeleiding met Sqribox.

Deze  workshop van 2 dagdelen is bedoeld voor afgestudeerd psychosociaal therapeuten, studenten en collega’s uit aanverwante vakgebieden.
Tijdens de workshop staat het gebruik van Sqribox bij rouw- en verliesverwerking centraal.
Sqribox is een krachtig therapeutisch instrument dat past binnen de integrale verliesverwerking.

Aan de hand van theorie en casuïstiek wordt de integrale verliesverwerking toegelicht.

Vijfdaagse opleiding: rouw- en verliesbegeleiding

Deze vijfdaagse opleiding is bedoeld als voor hulpverleners die zich willen bijscholen in het begeleiden bij rouw of die zich willen scholen als rouwcoach. Ook voor anderen die affiniteit hebben met het onderwerp rouw in geval van verlies van baan, gezondheid, relatie of andere gelieerde aspecten van verlies is de opleiding geschikt.
Deze opleiding wordt georganiseerd door de Academie voor Integrale Menswetenschappen - SPSO en inhoudelijk verzorgd door derouwcoach.

Klik hier voor meer informatie.

 

Wereldlichtjesdag

Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. We staan dan stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd of welke reden dan ook zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen. We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, hun naam te noemen en te luisteren naar muziek, teksten en mooie gedichten.

Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd deel te nemen. Mensen van alle leeftijden, broertjes en zusjes, grootouders en andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommigen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

  

Deze lezingen en workshops worden veelal georganiseerd in samenwerking met bedrijven en organisaties zoals: